С хляба също нещата вече стоят по-добре. Всъщност него го пропуснах миналия път по обясними причини, щеше да стане твърде претрупано с оплаквания. Тук има най-вече черен хляб, сладък американски на филийки за тостер и ... накратко, липсва нашият най-нормален бял/добруджа хляб, който можеш да ядеш с всичко и всеки ден. Сега си купувам хлебчета, които можеш да си държиш дълго време в хладилника и когато искаш, да ги препечеш набързо във фурната. Така хем ядеш хубав бял хляб, хем топъл. На нашия хубав роден език това се казва да му хванеш цаката.
Стреоежът на стадион Българска армия от въздуха
Преди 1 седмица
4 коментара:
Немският хляб е супер. Ние сме сбъркани.
Нищо чудно и да сме сбъркани... Все пак аз съм почитател на белия хляб, затова тук често ми е твърде кисело/горчиво/твърдо.
а какво ще кажеш за така наречените пекарни, които ухаят от стотици метри на десетките видове току-що опечен хляб :)
Е ухаят - най-вече от тези за тестени закуски хич не се оплаквам, разнообразието е огромно. Ама пак не е като "вкъщи" хлябът :) Но има един турски, който добре го докарва..
Публикуване на коментар