понеделник, 15 февруари 2010 г.

намерих си леген

-поправка на точка 3 от 10те неща: "Какво си нямат немците".

С хляба също нещата вече стоят по-добре. Всъщност него го пропуснах миналия път по обясними причини, щеше да стане твърде претрупано с оплаквания. Тук има най-вече черен хляб, сладък американски на филийки за тостер и ... накратко, липсва нашият най-нормален бял/добруджа хляб, който можеш да ядеш с всичко и всеки ден. Сега си купувам хлебчета, които можеш да си държиш дълго време в хладилника и когато искаш, да ги препечеш набързо във фурната. Така хем ядеш хубав бял хляб, хем топъл. На нашия хубав роден език това се казва да му хванеш цаката.

4 коментара:

Bla каза...

Немският хляб е супер. Ние сме сбъркани.

Dani каза...

Нищо чудно и да сме сбъркани... Все пак аз съм почитател на белия хляб, затова тук често ми е твърде кисело/горчиво/твърдо.

Иван Василев каза...

а какво ще кажеш за така наречените пекарни, които ухаят от стотици метри на десетките видове току-що опечен хляб :)

Dani каза...

Е ухаят - най-вече от тези за тестени закуски хич не се оплаквам, разнообразието е огромно. Ама пак не е като "вкъщи" хлябът :) Но има един турски, който добре го докарва..